Avsnitt 6 ht-17 (att våga svara i klassen)

Hej

Här kommer det sjätte avsnittet av högomspodden. I det här avsnittet pratar vi lite om vad vi gjort under veckan men också om att inte våga räcka upp handen och svara i klassrummet.

 

Jag vill förklara en sak som kommer upp i programmet som vi gjort under veckan. Det handlar om hur vi i klassen spred kunskap till varandra. (Fuskade på matten). Jag ville visa alla elever att kunskap kan spridas i klassen även om inte jag som lärare sprider den.

Jag började med att skriva upp talet 6 x 9 och fråga vilka som kunde det svaret. En elev sa ja övriga 31 nej. Nu viskade jag svaret till en elev som i sin tur fick viska svaret vidare till andra som viskade svaret vidare tills hela klassen hade fått veta ”hemligheten”. De fick 30 sekunder på sig att föra budskapet vidare men om jag hörde talet högt bröt jag övningen. På det viset kunde en kunskap delas i klassen utan att jag som lärare berättade för var och en. Efter 30 sekunder kunde alla svara. Det kan tilläggas att 80% av klassen visste fortfarande svaret dagen efter.

Det här var en övning för att visa att de kan vara resurser till varandra.

En reaktion på “Avsnitt 6 ht-17 (att våga svara i klassen)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *